Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας

2231602462, 2231602479

info@pelamias.gr

2231602462, 2231602479

info@pelamias.gr

Mon - Fri: 9:00 - 17:00

Μίλα! It’s OK

Σαββατο 27/01/2024 
Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας & Μουσικής

ℹ️ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΜΙΑΣ (27/1/2024)

🔗 Δελτίο Τύπου Φεστιβάλ Λαμίας

🔗 Συμμετοχή σε βιωματικά εργαστήρια στη Λαμία

* Το Φεστιβάλ Λαμίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.

Λίγα λόγια για την καμπάνια

Το “ΜΙΛΑ! It’s OK” βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο ανοιχτός διάλογος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας και επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της μουσικής για να οικοδομήσει μια κοινότητα η οποία απορρίπτει το στίγμα και θέτει σε προτεραιότητα την ψυχική υγεία.

Γνωρίζοντας πως το 1/4 των ανθρώπων στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγειάς, η μουσική κοινότητα βρίσκεται σε εξέχουσα θέση για να αναβαθμίσει τη συζήτηση για την ψυχική υγεία. Η ζωντανή μουσική και η τέχνη έχουν την απαράμιλλη ικανότητα να συνδέονται με τις καρδιές των ανθρώπων και λειτουργούν ως καταλύτης αλλαγής.

Οι μουσικές εκδηλώσεις ενισχύουν το κοινοτικό αίσθημα, οικοδομούν την ενσυναίσθηση και έχουν την ικανότητα να εμπνέουν τη δράση. Αξιοποιώντας την επιρροή και την εμβέλεια της μουσικής κοινότητας, πιστεύουμε ότι μπορούμε να σπάσουμε το στίγμα που περιβάλλει την ψυχική υγεία και να ενθαρρύνουμε τις ανοιχτές συζητήσεις.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης «ΜΙΛΑ! It’s OK» αφορά την πραγματοποίηση πέντε Μουσικών Φεστιβάλ τα οποία έχουν ως στόχο την ενίσχυση του αισθήματος του ανήκειν, την προαγωγή του διαλόγου και την προώθηση της δράσης της καλής ψυχικής υγείας για όλους μέσω της δύναμης της μουσικής.

🎭 ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

✅ Μουσικοκινητική

✅ Urban street art

✅ Art therapy

✅ Δραματοθεραπεία

✅ Ομάδα χαλάρωσης

✅ Βιωματικό εργαστήριο

✅ Brave Talk

Το «ΜΙΛΑ! It’s OK» επεκτείνει τον αντίκτυπό της μέσω πρόσθετων δραστηριοτήτων που ενισχύουν τη σημασία της ενσυναίσθησης, αποσκοπούν στον αποστιγματισμό και δημιουργούν μια συλλογική αφήγηση αυθεντικότητας. Καλλιτέχνες θα ηχογραφήσουν και θα εκδώσουν ένα μουσικό άλμπουμ, οργανώσεις θα συμμετάσχουν με περίπτερα παρέχοντας πόρους και υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη, ειδικοί και άτομα που έχουν αντιμετωπίσει προκλήσεις ψυχικής υγείας θα πραγματοποιήσουν ομιλίες και διαλόγους, και γνωστοί καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν σε μια φωτογραφική καμπάνια η οποία θα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα που ενθαρρύνει τον ανοιχτό διάλογο για την ψυχική υγεία.